18 Kasım 2010 Perşembe

Ispanaklı Börek

MALZEMELER:
400 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
tuz,karabiber, kekik
maydanoz
1 demet ıspanak
1 soğan
2 diş sarımsak
Beşamel sos için:
1 su b. süt
1 çorba k. un
sıvıyağ
Üzeri için:
kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber
muskat
HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içine soğanı rendeleyin. maydanozu
doğrayın. yumurtayı kırın. tuz,karabiber,kekik
koyup yoğurun. dikdörtgen fırın kabının içine
harcı yayın . daha sonra kenarlara toplayarak
ortasını boşaltın. bu şekilde 10 dakika fırında
pişirin. diğer tarafta soğan,sarımsak ve ıspanakları
sıvıyağ ile soteleyin. beşamel sos için unu sıvıyağ
ile kavurun ve üzerine süt  ve muskat ekleyerek kıvamını verin.
fırından aldığınız köftenin ortasına ıspanakları yerleştirin.
üzerine beşamel sosu dökün ve kaşar peyniri serpin.
bu şekilde de 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder